STUDIO

LF DESIGN STUDIO/ TIM/ NAGRADE I IZLAGANJA/
PRESS & NEWS/ KLIJENTI

LF DESIGN STUDIO

LF STUDIO SE ODLIKUJE POSEBNIM OSVRTOM NA DETALJE. VERUJEMO DA SE DETALJIMA
I JEDINSTVENIM IDEJAMA POKAZUJE KVALITET.

Landscape factory – LF je dizajnerski studio iz Beograda čija je osnovna delatnost pružanje profesionalnih usluga iz oblasti pejzažne arhitekture i dizajna. U ponudi su usluge projektovanja i tehničke kontrole projekata, izrade idejnih rešenja, izvođenja i nadzora izvođenja radova, usluge održavanja zelenih površina, biodekoracije i dizajna elemenata enterijera, dizajna i izrade mobilijara i vrtnih elemenata, usluge novogodišnje dekoracije enterijera i eksterijera. Landscape Factory pruža klijentima kompletan konsalting u oblasti pejzažne arhitekture, dizajna i biodekoracije.

LF studio nudi funkcionalna rešenja za enterijere i eksterijere privatnih i javnih objekata, stanove, kuće i poslovne prostore. Pejzažne arhitekte vrše kompletnu uslugu od dogovora sa klijentom, preko ideje, do realizacije zamisli. Landscape Factory pruža rešenja spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora sa akcentom na detalje, elemente i dekor. LF realizuje savremene, ekološke i uz to estetske projekte i ideje za dvorišta, terase, atrijume, krovne vrtove, otvorene gradske prostore, poslovne, ugostiteljske i stambene objekte. LF prvenstveno karakterišu mlad tim, sveže i inovativne ideje, jednostavnost saradnje, a iznad svega stručnost i obrazovanost. Landscape Factory – LF vraća pejzažnu arhitekturu i dizajn upravo u ruke pejzažnih arhitekata.

TIM

LANDSCAPE FACTORY – LF KAO NAJVAŽNIJE I POSEBNO REPREZENTATIVNE REFERENCE ISTIČE OBRAZOVANOST I STRUČNOST, ISKUSTVO, MLADALAČKI DUH, KREATIVNE I INOVATIVNE IDEJE.

Naš tim je sastavljen od mladih, kreativnih pejzažnih arhitekata i arhitekata koji razvijaju projekte počevši od skica i nastoje da sprovedu do kraja implementaciju zamisli i ideja. Naši saradnici – baštovani, arhitekte, gradjevinski i mašinski inženjeri, eksperti za navodnjavanje, materijale, rasvetu, dekor i opremanje – tu su da pomognu da nacrti i vizuelizacije prezentovane klijentima budu adekvatno realizovani.

UPOZNAJTE DEO TIMA

KEY PERSON

Dejan Popov
pejzažni arhitekta i dizajner
master inženjer u oblasti pejzažne arhitekture – osnivač studija

DejanPopov

Dejan Popov, master inženjer u oblasti pejzažne arhitekture, rođen je 1986. godine. Kao student generacije 2010., nakon osnovnih studija na Odseku za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, završava Master Studijski program Pejzažna arhitektura na istom fakultetu. Već tokom studija angažovan je na projektima u zemlji i inostranstvu. 

DejanPopov

Od početka 2011. godine radi u struci trudeći se da pejzažnu arhitekturu prikaže kao multidisciplinarnu oblast sa akcentom na dizajn, projektovanje i primenjenu umetnost. Početkom 2014. osniva studio za pejzažnu arhitekturu i dizajn Landscape Factory u Beogradu. Angažovanjem na projektima pejzažno-arhitektonskog uređenja u Srbiji studio pokazuje tendencije ka novom, drugačijem pristupu struci kroz kompletan konsalting prilikom implementacija ideja u otvorene prostore. Samostalno je vodio izgradnju mnoštva javnih projekata, privatnih vrtova, terasa i velikih poseda od inicijalnih skica i ideja do krajnje implementacije na terenu. 

Posebno ga interesuje dizajn. Stalni je dopisnik časopisa za eko-arhitekturu i kulturu ’Eko Kuća’ i član Udruženja novinara Srbije. Fokusiran na projektovanje i dizajn, sa zadovoljstvom prikazuje struku pejzažne arhitekture i njen razvoj u savremenom kontekstu. Nakon više godina angažovanja u struci u svojoj zemlji, sve više pokazuje tendenciju ka širenju vidika fokusiranjem na privatne i javne projekte u inostranstvu.

GLAVNI SARADNICI

Jelena Stefanović – pejzažni arhitekta

 

Po obrazovanju Master inženjer šumarstva – Pejzažna arhitektura i hortikultura, osnovne i master studije završila je na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Profesionalnu karijeru započela je 2007. godine. Godine 2014. postaje koosnivač Landscape Factory, studija za pejzažnu arhitekturu i dizajn. Njen rad karakteriše profesionalan i detaljan pristup projektovanju bez obzira da li je reč o projektima manje ili veće razmere. Kao vrsni poznavalac struke, posebno u segmentu koji se odnosi na biljne vrste, kreira pre svega održive projekte. Interesuju je fotografija, dizajn i umetnost. Poseduje licence 373 i 474.

Anđelka Slijepčević – arhitekta

 

Arhitekturu u Beogradu završila je 2006. godine i iste godine počinje da radi vodeći sopstveni studio. Kao stalni konsultant i ekspert u oblasti arhitekture, bila je saradnik brojnim kompanijama koje se pretežno bave dizajnom i izvođenjem radova u oblasti arhitekture i enterijera. Posebno je zanimaju održiva, primenljiva i korisnički jednostavna arhitektura i dizajn enterijera. Kao svestran umetnik, radi na dizajnu i proizvodnji dečijih igračaka i nameštaja od drveta. Učestvovala je u mnogim projektima, od privatnih stanova i kuća, preko ugostiteljskih objekata i lokala, do firmi i proizvodnih pogona. Karakterišu je visoko estetska načela prilikom oblikovanja prostora uz ključne osvrte na ergonomiju i laku implementaciju projekata u realnosti.

Suzana Mitrović – pejzažni arhitekta

 

Po obrazovanju doktor biotehničkih nauka. Osnovne studije i doktorat završila je na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Profesinalnu karijeru započela je 2008. godine u JP “Zelenilo” u Beogradu. Od 2014. godine postaje saradnik Landscape Factory dizajn studija. Odlikuje je istrajnost u borbi za kvalitetnije čovekovo okruženje gde koristi svoja visoko stručna i naučna znanja. Gaji neizmernu ljubav prema prirodi i životinjama i njeno profesionalno angažovanje karakteriše stalna borba za bolju životnu sredinu. Poseduje licence 373 i 474.

Milorad Veselinović – pejzažni arhitekta

 

Po obrazovanju doktor biotehničkih nauka. Osnovne studije, magistraturu i doktorat završio je na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Kao pejzažni arhitekta radio je u Srbiji i Kanadi. Od 2014. godine postaje saradnik Landscape Factory dizajn studija. Njegov rad karakteriše dogogodišnje iskustvo (profesionalnu karijeru je započeo 1985. godine), tačnost i visoki profesionalizam. Pored specialističkih znanja vezanih za biljne vrste trudi se da najnovija naučna dostignuća u pejzažnoj arhitekturi i hortikulturi primeni radeći kao saradnik na projektima LF studija. Poseduje licence 373 i 474.

NAGRADE I IZLAGANJA

PLAKETE SALONA / IZLAGANJA / PRIZNANJA / SAJMOVI

IV SALON PEJZAŽNE ARHITEKTURE   
PLAKETA u kategoriji „Studenski radovi“ dodeljuje se radu „Reminiscencija – evolucija – Studija procene predela Kotorsko- Risanskog zaliva“ /  Beograd, Srbija, 2011

INTERNATIONAL DESIGN COMPETITION / DESIGN IN TRANSITION
Konkurs Mikser Ghost Project – Design in Transition, Internacionalni konkurs za dizajn – jedan od pobedničkih radova – Lives sunshade (živi suncobran) / Beograd, Srbija, 2013

VIII SALON PEJZAŽNE ARHITEKTURE
Izlaganje radova u kategoriji „Realizovani projekti“
„Intercontinental hotel Ljubljana“ – Glavni projekat spoljnog uređenja – pejzažna arhitektura i hortikultura – Poslovni objekat S1 v CO/2/1, Bavarski Dvor / Beograd, Srbija, 2019
„Zelena Laboratorija“ – uređenje vrta Nove Iskre – pejzažna arhitektura i hortikultura – Nova Iskra Design Incubator / Beograd, Srbija, 2019

FOTOGRAFIJE SAJMOVA, FESTIVALA I IZLAGANJA

Galeriju fotografija možete pogledati klikom na sliku.

V SALON PEJZAŽNE ARHITEKTURE   
PLAKETA u kategoriji „Studenski radovi“ dodeljuje se radu „Studija – Kulturni predeo Vinča“ / Beograd, Srbija, 2013

INTERNATIONAL DESIGN COMPETITION / SOCIAL INNOVATION
Konkurs Mikser Ghost Project – Social innovation, Internacionalni konkurs za dizajn – jedan od pobedničkih radova – Diamond collection pots / Beograd, Srbija, 2014

MESEC PEJZAŽNE ARHITEKTURE U SVETU – APRIL 2018 / PREZENTACIJA PEJZAŽNE ARHITEKTURE I STUDIJA ODRŽANA U PROSTORU DIZAJN INKUBATORA NOVA ISKA BEOGRAD

Kako izgleda pristup pejzažnoj arhitekturi kao dizajnerskoj oblasti u savremenom kontekstu?
Tokom aprila, meseca obeležavanja pejzažne arhitekture u svetu, Dejan Popov, pejzažni arhitekta i dizajner, predstavio je struku u prostoru kreativnog hub-a Nove Iskre u Beogradu.
Predavanje govori o pejzažnoj arhitekturi sagledanoj kroz prizmu vremenskog i lokacijskog konteksta. Izmeštajući se iz uskih okvira načina razmišljanja, članovi tima studija Landscape Factory iz Beograda kreirali su novi koncept, drugačiji pogled na struku. Vodio se razgovor o odnosu pejzažne arhitekture i drugih struka sa akcentom na saradnju i komplementarnost.

Galeriju fotografija možete pogledati klikom na sliku.

PRESS & NEWS

Prvi radni prostor LF studija nakon otvaranja predstavljen je na sajtu Designed.rs / nezavisna platforma i online magazin posvećen dizajnu – Udruženje Srpska Dizajn Platforma – Designed.
Ceo tekst o nama možete pročitati klikom na baner.

Zelena laboratorija je učionica na otvorenom, ujedno i prvi urbani vrt u centru Beograda. Predstavlja poligon za eksperimentisanje, promišljanje i primenu ideja iz oblasti održivog razvoja i zelene ekonomije, naročito one koje mogu doprineti poboljšanju života u urbanim okruženjima. U okviru programa Zajednici zajedno, kompanija NIS a.d. je podržala ovaj specifičan radni i edukativni prostor koji se prostire na oko 250 m2. Ono što je do nedavno bio samo krov susednog objekta i neodržavano parče zemljišta zaraslo u korov, pretvoreno je u edukativnu i ekološku oazu pod nazivom Zelena laboratorija, koju danas koristiti lokalna zajednica i brojni posetioci programa i događaja u Novoj Iskri. Kroz organizaciju predavanja, prezentacija i radionica ova laboratorija predstavlja stručnjake, kolektive i inicijative koje su aktivne kako u lokalnom i regionalnom, tako i u međunarodnom kontekstu kroz primenu i testiranje raznih ”zelenih” rešenja u razvoju urbanih bašta, postavljanju održivih sistema upravljanja otpadom, odgovornom korišćenju prirodnih resursa i upotrebi alternativnih vidova energije kao i primena drugih praksi i tehnologija koje doprinose poboljšanju života u gradskim sredinama. Programi u okviru Zelene laboratorije su namenjeni mladim profesionalcima, korisnicima coworking prostora, stručnjacima i široj zajednici sa ciljem podizanja nivoa razumevanja, znanja i kapaciteta za praktikovanje i primenu održivih rešenja kako u svakodnevnom životu tako i u okviru prostora za zajednički rad, učenje i odmor. Zelena laboratorija je otvorena za saradnju sa pojedincima, inicijativama i organizacijama koje su spremne da u svom okruženju kreiraju slične urbane bašte ili da svoja iskustva u procesu kreiranja održivih koncepata života podele sa našom zajednicom. Tekst o ‘Zelenoj Laboratoriji’ objavljen je u časopisu EkoKuća – magazinu za eko arhitekturu i kulturu/No21/ oktobar-decembar 2016/ izdavač Archisolar d.o.o.
Deo teksta na sajtu magazina EkoKuća možete pogledati klikom na baner.

Predstavljamo vam izdanje Refresh Yor Life za decembar mesec 2018. godine. Ovo je veoma inspirativan i magičan 45. broj Refresh Yor Life magazina. Našu priču ‘Sanjajte uz praznični dekor’ koja govori o pejzažnoj arhitekturi i dekoraciji možete pronaći na stranicama 46-52 online izdanja. Dejan Popov iz Landscape Factory za RYL.

Posebno zahvaljujemo glavnoj i odgovornoj urednici Miomiri Anima Mundi Medaković Topalović koja uvek prati svoje velike snove.

Ceo tekst na sajtu magazina RYL možete pogledati klikom na baner.

Početkom maja, nakon meseca pejzažne arhitekture 2018., govorili smo o uređenju terasa, posebno u okvirima gradskih sredina. Shodno tome da je sve manje dostupnog prostora na tlu (u smislu parternog uređenja prostora), sve više je zastupljen trend ozelenjavanja i uređenja terasa (manjih kućnih i terasa stanova, kao i onih koje su većih površina – krovne terase). Njihov benefit je evidentan kroz poboljšanje mikroklimatskih uslova sredine, uz kreiranje jedinstvenih ambijenata i oaza. Ovde je jako važan izbor biljnih vrsta koje se koriste, a otporne su na ekstremnije uslove sredine (vetar, jača insolacija i slično). Uz to dolazi i izbor posuda za sadnju, materijala, dizajniranje elemenata, nameštaj i opremanje, rasveta, detalji i ostalo.

Intervju na ove teme za jednu TV emisiju, možete pogledati u nastavku.

Autori Landscape Factory studija deo su tima koji je ponosno doneo pet zvezdica u Ljubljanu. Arhitekturu objekta hotela InterContinental smeštenog u samom srcu grada kao najviše zgrade u Ljubljani potpisuje studio Ofis Archtects Slovenija, dok je za pejzažnu arhitekturu i terasu na 20. spratu bio zadužen autorski tim iz Srbije. Moderno oblikovanje partera jasne je i čiste forme postignuto je izgradnjom šest površina interesantnih oblika i različitih gabarita. Obodom u vidu potpornih zidova ostavljen je prostor za nesmetan rast drveća i na elegantan način postignuta dubina supstrata. Između zelenih površina ostavljeni su prolazi za jednostavniju komunikaciju, protok i kretanje korisnika. Tako su kreirane vizure ka prizemlju hotela, ali i pogledi iz unutrašnjosti otvaraju specifične prizore eksterijera. Zelene površine svojom kubaturom donose treću dimenziju vrta i svojevrsnu eksterijersku skupturalnost. Biljne vrste su tu da doprinesu opštem utisku stvarajući ambijentalne celine, podražavajući visoke estetske norme i funkcije kroz zvučnu i vizuelnu izolaciju prostora i umanjenje štetnosti zagađenja. Razigranost arhitektonskih struktura spoljašnjeg prostora kreira nesvakidašnji pejzažno-arhitektonski ambijent oaze, kao svojevrsne zelene fortifikacije u urbanoj celini.

O dizajnu, pejžnoj arhitekturi,kao i o projektu partera i terase Intercontinental hotela u Ljubljani govorio je Dejan Popov, osnivač LF studija. Intervju je objavljen na internet portalima eKapija i Gradnja.rs.

Tokom aprila meseca 2019. godine, imali smo veliko zadovoljstvo da planiramo i organizujemo timsko
druženje uz baštovanstvo za kompaniju Dr. Oetker Serbia. Ovo je prvi, na ovaj način osmišljen,
#gardening #teambuilding u našoj zemlji. Sve je organizovano i pripremljeno povodom obeležavanja
Prvog maja. Prvi maj je nacionalni praznik u mnogim zemljama širom sveta, u većini slučajeva nazvan
“Praznik rada” ili “Međunarodni radnički dan”. Neke kompanije zaista daju topao i srčan primer kako
treba voleti i ceniti svoje zaposlene i na pravi način podsticati timski duh. Svi su zaposleni zajedno, uradili
su sjajan posao, uz mnogo napornog rada, još više zagrljaja i najviše osmeha i sreće.
Landscape Factory za Dr. Oetker Serbia

Galeriju fotografija možete pogledati klikom na sliku.

Kada se dizajnerima pruži mogućnost da kreativnost izraze u potpunosti, oni nikada ne ostaju dužni. Kao rezultat nastaje nesvakidašnja pejzažna forma u kojoj je pažnja posvećena svakom detalju. Ovaj vrt koketira sa visinskim razlikama i površinama, razmeće se oblicima, bojama i materijalima stavljenim u suprotnost sa mirnim tonalitetom osnove, unosi raznolikost biljaka i elemenata, uz sve to odražavajući ličnosti onih koji će taj prostor koristiti u budućnosti. Sučeljavanje svih navedenih različitosti imalo je za cilj oblikovanje jedinstvenog ambijenta – svojevrsne ‘zelene sobe’ na otvorenom. Uživaoci ovog vrta govore svima kako poseduju kreaciju za sva čula. Kažu kako ne postoji apsolutno ništa što ne možete učiniti u svom malom vrtu – svojoj zelenoj sobi na otvorenom. Privatni vrt jednoporodične kuće u Beogradu objavljen je u časopisu EkoKuća – magazin za eko arhitekturu i kulturu/ No19/ april-jun 2016/ izdavač Archisolar d.o.o.
Deo teksta na sajtu magazina EkoKuća možete pogledati klikom na baner.

‘Zelena Laboratorija’ je prvi urbani i edukativni vrt u Beogradu kao deo co-working prostora Nova Iskra. Projekat je realizovan u saradnji sa NIS Gazprom Neft, BFC nevladinom organizacijom i Studijom Petokraka kroz NIS program ‘Zajednici zajedno’.

Landscape Factory studio potpisuje celokupan dizajn otvorenog prostora za višenamenski komleks u Beogradu ‘Diamond Garden’. Naše zasluge u okviru total dizajna uključivali su dizajniranje i stil popločavanja, popločanih površina i izbor keramičkih pločica, selekciju spoljnog nameštaja, dizajniranje i forme spoljašnje arhitekture, dizajn ograda i kapija, skupturalne strukture, dizajn pergola i elemenata, osmišljavanje prostora ognjišta, posude za sadnju diamond collection. Pejzažna arhitekturura: #landscapefactory Dejan Popov, pejzažni arhitekta i dizajner / Dizajn enterijera: Andreja Pavićević, arhitekta / Brendiranje i vizuelni identitet: Mirko Nahmijas / Podovi: Mycer consulting, Ermes Ceramiche, Antica Ceramica Rubiera Srl / Opremanje nameštajem: Nardi Outdoor Furniture, Rattan Sedia, Koncept WOW Progetti d’Interni / Posude za sadnju: Diamond collection Landscape Factory / Posebno zahvaljujemo: Andjelka Slijepčević, arhitekta Ukupna površina 7000 kvadratnih metara.
Promotivni video kompleksa možete pogledati klikom na baner ispod.

Kako izgleda pristup pejzažnoj arhitekturi kao dizajnerskoj oblasti u savremenom kontekstu?

Tokom aprila, meseca obeležavanja pejzažne arhitekture u svetu, Dejan Popov, pejzažni arhitekta i dizajner, predstavio je struku u prostoru kreativnog hub-a Nove Iskre u Beogradu.

Predavanje govori o pejzažnoj arhitekturi sagledanoj kroz prizmu vremenskog i lokacijskog konteksta. Izmeštajući se iz uskih okvira načina razmišljanja, članovi tima studija Landscape Factory iz Beograda kreirali su novi koncept, drugačiji pogled na struku. Vodio se razgovor o odnosu pejzažne arhitekture i drugih struka sa akcentom na saradnju i komplementarnost.

O predavanju i predavaču nešto više možete pogledati klikom na baner u nastavku.

Prostori i objekti predviđeni za rekonstrukciju, sa sobom nose mnoštvo prepreka i ograničenja, brojnih uslovljenosti predodređenih kako samom arhitekturom i terenom, tako i okolnom urbanom celinom i objektima. Tada je pred arhitekte i pejzažne arhitekte stavljen težak zadatak, ali gotovo uvek inspirativan i interesantan u svom savladavanju kroz prepreke i rešavanje problema. Nostalgija, emotivna povezanost sa prostorom i želja da se nekadašlji ambijenti oplemene i sačuvaju, razlozi su koji klijente nagnaju da svoju energiju usmere ka zanimljivom, ali često ne tako lakom poduhvatu.Pejzažnom dizajneru preostaje da sve elemente i ergonomiju uklopi u jedno – sliku vrta perfektne estetike. Slikanje praznog otvorenog prostora jeste ono što daje čar i radost nastajanju nečeg novog. Delova za sklapanje dobro oslikanog vrtnog umetničkog dela je mnogo, a potreban je samo jedan rezultat – skladna i oku prijatna prostorna celina pogodna za život na otvorenom. Kroz vremenske promene prirodnih materijala, rast i smenjivanje epiteta biljnih vrsta, ali i stalne elemente strukture i opremanja, naslikano će uvek ostati kao ono najdraže uramljeno, umetničko delo.

’Vrt kao umetničko delo’ je priča o jednom privatnom vrtu u Valjevu koji potpisuje Landscape Factory studio, objavljena u časopisu EkoKuća – magazin za eko arhitekturu i kulturu/ No31 / April-June 2019/ izdavač Archisolar d.o.o.

Deo teksta na sajtu magazina EkoKuća možete pogledati klikom na baner.

Eksterijer privatnog modernog planinskog poseda kreiran je kroz klijentovo nesebično prepuštanje dizajneru. Želje su bile da sve bude jednostavno, upečatljivo, drugačije i moderno. Sve ostalo, kao i sprovođenje ideja u delo, bilo je prepušteno dizajneru. Landscape Factory studio sa pejzažnim arhitektom Popov Dejanom na čelu, potrudio se da u prirodnom okruženju planine nedaleko od Novog Sada formira nesvakidašnji moderni inspirativni ambijent. Ovaj ambijent čine dobrodošlica prilaznog dela i platoa, trem, prostor oko otvorenog bazena, zelenilo, skupturalne dizajnirane posude sa biljkama, igra različitih tekstura i popločavanja sa akcentovanim potezima u ljubičastom tartanu, rasveta, više zona pogodnih za ručavanje na otvorenom ili udobno sedenje, brižljivo selektovan vrtni nameštaj, opremanje i detalji. Svi delovi ovog eksterijera pojedinačno su tu da formiraju jednu impresivnu scenu i prezentuju vlasnike slobodnog duha. Moderno je posebno stanje uma i želje za uživanjem u nečemu posebnom i drugačijem. Posetioci ovog velikog multifunkcionalnog imanja mogu imati različite impresije o njegovom izgledu, ali nikako ne mogu biti ravnodušni. Ono je tu upravo da ostavlja utisak i zaintrigira.

’Moderno kao stanje uma’, priča o luksuznom privatnom imanju čiji dizajn potpisuje Landscape Factory studio, objavljena je u časopisu EkoKuća – magazin za eko arhitekturu i kulturu/ No35 / Jul-Septembar 2020/ izdavač Archisolar d.o.o. O dizajnu eksterijera imanja na Fruškoj gori objavljene su reportaže na internet portalima Gradnja.rs i DizajnEnterijera.rs. O modernom kompleksu nadomak Novog Sada pisali su i proizvođači spoljnjeg dizajniranog nameštaja čijim je komadima opremljen ovaj luksuzni vrt.

KLIJENTI

GEBERIT SERBIA  /  JOSIPOVIC TRADE & MARKANTEX  /  RESTORAN I APARTMANI JEZERO MLADENOVAC  /  DOLL UP BUTIQUE  / CONNECTIVITY  /  AR GRADNJA  /  SHAMLIZA – SHOWROOM & DESIGN STUDIO  /  GALEB GROUP  /  MOJE CEDO  /  VERICA RAKOCEVIC COUTURE  /  DIREKCIJA ZA GRADJEVINSKO ZEMLJIŠTE I IZGRADNJU BEOGRADA  /  PARK APARTMENTS  /  QUIDDITA  /  AMBASSADOR PARK  /  AGRO TRUST /  FORMA IDEALE  /  RUKOSAD  /  BAUPROJECT BEOGRAD  /  ACCELERON INVEST LTD MAURITIUS  /  GENERAL CATERING  /  NOVA ISKRA – DIZAJN INKUBATOR  /  TEGLA BAR  /  ARHISOLAR – STUDIO LOVRIĆ  /  M+W PROCESS ENGINEERING  /  PUBLIK VALJEVO  /  DIAMOND GARDEN BEOGRAD  /  BAVARSKI STOLP LJUBLJANA SLOVENIJA  /  DEKOBEL  /  ATRIA GROUP SEE   /  OPTIMA FIDE CONSULTING  /  GREENMONTE  /  ZIDARAC DOO  /  SKALA GARDEN  /  NATURALIST  /  ALTEGO NOVI SAD  /  LUDAN ENGINEERING  /  HOTEL MOSKVA  /  ORBICULAR  /  SOFTWELL  /  DIART & LIGHT ORCHESTRA  /  PS FASHION  /  ANIMO VALJEVO  /  DR.OETKER SERBIA  /  FRACTURE CODE CORPORATION  /  TERMOVENT BEOGRAD  /  PORTOFINO NOVI SAD  /  HEMKOLOR DOO  /  SIGMA STAN DOO  /  WINE NOT  /  BONUS CO  /  VS INFRA DESIGN  /  PROPERTA DOO  /  ENTERIJER STANKOVIĆ  /  CIMET SOFTWARE
001-up-arrow